IFK dam tog poäng i Nittorp

0
Fanny Götessson

IFK Värnamo fortsätter att spela poänggivande fotboll i damettan. I dag blev det 4–4 mot ett Nittorp som hade 3–0 efter 25 minuter och 3–1 i halvtid.

– De satte väldig press på oss direkt från början, säger IFK-ledaren Patrik Schellhas.
Det var oväntat och på den lilla planen dominerade hemmalaget stort. Trots det skapade Nittorp inte så många målchanser men var ruskigt effektiva. Tre mål på nästan lika många målchanser.

Fanny Götesson reducerade före pausvilan och det gav lite hopp inför andra halvlek.

IFK spelade också klart mycket bättre de sista 45 minuterna, som spelmässigt sett var jämna.

Linda Persson

Elin Fransson reducerade på straff och sedan kvitterade Linda Persson. Hemmalaget återtog ledningen på straff men 7–8 minuter före slutet kom 4–4 genom Linda Persson. Linda hade för övrigt en bra chans till 5–4.

– Men tanke på inledningen är vi nöjda med en poäng, fjärde matchen i rad nu utan förlust, påpekar Patrik.

Borta har det blivit två oavgjorda och hemma två vinster.

I försvaret storspelade Linnea Aronsson och Olivia Folkesson. Framåt kretsade det mycket kring Linda Persson och Fanny Götesson som båda jobbade kopiöst mycket.

– En härlig moral av hela laget, berömmer Patrik Schellhas.

Nästa match är inte förrän den 19 juni och då gäller det att IFK är i form för då kommer ett av topplagen på besök, Vadstena.