Stoppade bilist med spikmatta

0

Uppdaterad 10.57

Vid fyratiden i natt av polisen tvingad att använda spikmatta för att få stopp på en bil på riksväg 27 vid Värnamo. Polispatrullen hade försökt få stopp för fordons/ förarkontroll. Fordonets förare tog ingen notis om detta utan gasade på.

Patrullen tog upp förföljandet och beslut togs om spikmattan. Efter cirka två mil körde fordonet över utlagd spikmatta.

Efter en kilometer stannade bilen i vilken det färdades fyra personer i fordonet som alla greps. De är misstänkta för bilstöld med mera.

Bilden som stoppades var en Audi som stulits i Valdermarsvik för en vecka sedan. Bilen kördes av en 19-årig kille. I Bilen fanns ytterligare en 19-åring och två 16-åringar. Alla från Stockholmstrakten. Föraren är nu misstänkt för rattfylleri, grov olovlig körning och för att ha kört med falska registreringsskyltar stulna i Norge. Samtliga i bilen är också misstänkta för ringa narkotikabrott samt brott mot vapenlagen. I bilen hittades nämligen en elpistol.

LÄMNA ETT SVAR