Trög start – sedan lossnade det för WIK dam

0

Waggeryds IK besegrade Moheda i damtrean med 5-0 (2–0) inför 24 betalande på Vaggeryds Konstgräs. Det var 41 färre betalande än på herrmatchen strax intill men där blev det bara 1–0.

WIK-tjejerna hade svårt att få igång ett bra spel och Moheda var faktiskt något vassare länge i första halvlek.
– Vi var lite halvsega och loja, noterar WIK-tränaren Bengt Carlsson.
Man kunde framför allt tacka målvakten Camilla Bühgel och Moa Ekwurtzel för att man höll tätt bakåt.

Efter 39 minuter lyckades ändå WIK ta ledningen genom Edona Demaj och tre minuter senare kom 2–0 genom Elsa Åkerhag. Det var psykologiskt viktiga mål och skönt att gå till pausvila med tvåmålsledning.

Tolv minuter in på andra halvlek kom 3–0 och då var matchutgången mer eller mindre klar. WIK styrde spelet och Moheda-tjejerna tappade samtidigt lite gnista och ork.

Amanda Sarfve gjorde 3-0 och sedan avslutade Julia Gustafsson med två mål.

I andra halvlek får alla godkänt med lite extra plus till Ellen Andersson och Elsa Åkerhag.