Operation väntar för Emilia – som sågs i TV i dag

0
Hanna Palmqvist och Emilia Hammarström efter dagens tävling under SM-veckan.
Hanna Palmqvist och Emilia Hammarström efter dagens tävling under SM-veckan.

Emilia Hammarström, 20, från Värnamo måste opera en fot och missar därmed resten av friidrottssäsongen och kanske även hela nästa.
– Jag ska komma tillbaka i toppform har jag tänkt. Motivationen är det inget fel på, säger Emilia till Värnamo Nu på hemväg från Lag-SM i friidrott under SM-veckan i Norrköping.

Snart flyttar hon till Göteborg:
– Jag ska jobba men också satsa på friidrotten. Jag ska träna direkt efter jag opererats. Ska köra massor alternativt och sådant. Cykel, styrka och så vidare, säger Emilia.
I dag fick vi se Emilia i direktsändning i SVT när hon sprang 100 meter och stafetten 4×100 meter.
I hoppgrenarna kunde hon inte delta på grund av sin fotskada.

– Jag fick hoppa in i 100 meter för en tjej blev sjuk, berättar Emilia som är en av landets mest lovande i framför allt längd och tresteg,

Som väntat hade hon inte mycket att sätta emot på 100 meter som vanns av Matilda Hellqvist, Ullevi FK på tiden 12.12. Jessica Östlund, Hässelby SK blev knappt slagen tvåa med 12.13 och strax efter kom Hanna Adriansson Nordberg, IFK Lidingö med 12.15. Emilia Hammarström, som numera tävlar för Mölndals AIK blev sex på 12.71.

Hanna Adriansson Nordberg är även hon fostrad i Wärnamo SK men bor numera i Stockholm. Förutom tredjeplatsen på 100 meter kom hon tvåa på dubbla distansen och var med i sitt lag på 4×100 meter som blev tvåa.

Lag-SM vanns av Ullevi följd av Hässelby, IF Göta, Lidingö, Spårvägen och Mölndal.

Hanna Adriansson Nordberg. Privatbild
Hanna Adriansson Nordberg. Privatbild

LÄMNA ETT SVAR