USM-guld till Rebecca Nishiura

0

Vid Ungdoms-SM i friidrott lyckades Rebecca Nishiura från Wärnamo SK ta guld i spjut i F 16 med 41.12 . Detta trots problem med ett knä. Inför tävlingen låg hon tvåa i statistiken så hon visste ju att chansen fanns till en fin placering men det gäller ju att få allt att stämma när det väl gäller och knäproblem gör ju det inte lättare. Så det var en fantastisk fin insats av Rebecca.

Med i USM i Vellinge var även Elin Jonasson-00, också i F 16, men hon tävlade i slägga. Elin som har utvecklats mycket under utomhussäsongen har satt personligt rekord i nästan varje tävling och gjorde så även nu och det med cirka 3 meter. Resultatet 46.42 meter placerade henne som nia på USM. Det var bara 35 cm från att hon skulle ha fått kasta alla sex kasten. Nu fick hon tre kast men med den utveckling som Elin haft och som vi hoppas fortsätter, kan det bli ännu längre framöver. En niondeplats i USM är ju en bra början.

På JSM i Hässleholm kom Johan Brasch i P 19 kom elva på 400m med tiden 52.78 sekunder.

John Nguyen-00 i slägga P 16 drog tyvärr alla släggkast i nätet och fick inget resultat.

LÄMNA ETT SVAR