Indra får årets Grenthe-stipendium

0

 

Indra Andersson till vänster med Grethe-kommittén: Kennet Lindelöf, Lena Widesdotter och Thore Ohlsson.
Indra Andersson till vänster med Grenthe-kommittén: Från vänster Kennet Lindelöf, Lena Widesdotter och Thore Ohlsson.

I år delas Grenthes Stipendium ut för sjätte gången till förtjänt kvinna under 30 år med meriter som ledare eller aktiv inom idrott. I år går utmärkelsen till Indra Andersson från Vaggeryds Bordtennisklubb.
Indra är 14 år men har spelat bordtennis sedan hon var sex. Då kom hon för första gången till bordtennishallen i Vaggeryd och den förnämliga lokalen har blivit något av ett andra hem för Indra. Men också en genväg ut i Stora världen.
För några dagar sedan kom Indra hem från ett 17 dagar långt träningsläger i Kina. Lägret var förlagt till den skola vars tränare bland annat fostrat regerande världs- och olympiske mästaren Ma Ling, vilket säger det mesta om vilka sammanhang Indra numera vistas.
– Det var hård träning med kinesiska topptränare, med träning två eller tre pass om dagen. Enda dagen vi var lediga var på söndagarna, berättar Indra som dock hann med en avstickare till kinesiska muren.
Indra tillägger att hon lärde sig massor i Kina.
– Kineserna är ju bättre på allt, de är snabbare, slår hårdare och skruvar bättre.

Vi vrider klockan tillbaka till Indras allra första besök i bordtennishallen. Då fick hon frågan  varför hon skulle börja spela bordtennis. Svaret blev att det hade pappa bestämt.
Pappa Jimmy, som först var aktiv spelare och sedan ledare (ordförande) i Vaggeryds BTK,  skrattar gott när dotterns premiärbesök i pingishallen kommer på tal.
Men han kan väl också peka på att far på den punkten vet bäst. Resultaten talar ju för sig självt.

På Indras meritlista  finns nämligen flera landslagsuppdrag för blågult samt ett USM-guld i dubbel från förra säsongen tillsammans med Moa Arvidsson från Stockholm.
Bordtennis har också hjälpt hans dotter att staka ut den närmsta framtiden. Snart väntar studier på bordtennisgymnasium. Det lutar åt att nästa hemortsdress blir Halmstad och stadens pingisgymnasium, inte bara för att storebror Albin har studerat och tränat där.
En annan ledare som starkt bidragit till Indras utveckling är VBTK:s tränare Björn Josephsson. Han har lagt ned ett jättejobb på att skola föreningens ungdomar, inte minst flickorna.
Men Indra har inte nöjt sig med träningen i hemmahallen. En gång i veckan har hon rest till Ljungby alternativt Jönköping för att få riktigt bra sparring. Den kommande säsongen kommer hon dessutom att seriespela i div. 1 för Oskarshamn.
– Ett fantastiskt fynd och en jättekärriär, summerade Grenthe-kommitténs talesperson Kennet Lindelöf.

På Vaggerydsdagen kommer Indra Andersson att få Grenthe-stipendiet i form av diplom och 5 000 kronor. Känner vi Indra rätt kommer hon att investera i sin bordtennissatsning, kanske i form av ännu en Kina-resa för att bli bättre och växa ytterligare som människa.

 

 

Samtliga Grenthe-stipendiater:

2010:Michaela Arwidsson, Skillingaryds Skyttegille.
2011: Jessica Manly, HK Vaggeryd.
2012: Ingen stipendieutdelning.
2013: Julia Fredriksson, Vaggeryds BTK
2014: Jessica Johansson, Skillingaryds GF
2015: Rebecka Henriksson, Skillingaryds IK.
2016: Indra Andersson, Vaggeryds BTK-.

LÄMNA ETT SVAR