Nu är Gert Jonsson vald att leda kommunen

0

Nu har Vaggeryds kommun fått sitt nionde kommunalråd sedan kommunens födelsedag  den 1 januari 1971. Klockan 20:30 i kväll valdes Gert Jonsson (M) från Kvighult söder om Svenarum till ny ordförande för kommunstyrelsen.
Det var en påtagligt rörd Gert Jonsson som åtog sig detta viktiga uppdrag.
Han behövde visserligen inte som presidenten i USA lägga fingrarna på Bibeln och högtidligen svära in sig i det nya ämbetet. Men det fanns ändå ett stråk av högtidlighet när Gert äntrade talarstolen:
– Det är oerhört och stort och hedrande att få detta verkställande uppdrag i Vaggeryds kommun. Jag lovar ta i allt jag kan för att fullfölja uppdraget. Men det blir nog inte sextimmars arbetsdag som vi diskuterat här tidigare i kväll utan snarare 16. Jag har lusten och energin. Det förtroende som visats mig gör mig varm, jag ska göra allt jag kan för att återgälda det.

Man ska också ha i minnet att Gert som liten parvel var med och uppelvde spelet  i maktens korridorer när hans pappa Nils först var ordförande i kommunfullmäktige mellan 1971 och 1974 och sedan kommunalråd mellan 1974 och 1976. Nu har han själv fått detta det mest prestigefyllda och inflytelserika uppdraget i Vaggeryds kommun.

Företrädaren Allan Ragnarsson stod först i gratulanternas rad:
– Jag gratulerar Gert, detta är ett av de finaste uppdrag man kan ha. För mig som pensionär har de här åren varit något av grädde på moset. Det har de flesta dagar varit fantastiskt roligt. Visserligen har det funnits dagar när det inte varit lika roligt men dessa dagar uppvägs av allt det positiva. Tack för förtroendet, jag ser fram emot att arbeta vidare i kommunstyrelsen.
Ann-Katrin Löfstedt som valdes att överta uppdraget efter Gert Jonsson som ordförande i socialnämnden var mera kortfattad i sitt tacktal:
– Tack för förtroendet. Jag ska fortsätta det breda parlamentariska arbete som vi har haft i socialnämnden.

Ordförande i kommunstyrelsen i Vaggeryds kommun genom åren: Harald Johansson (S) 1971-73, Nils Jonsson (C) 1974-76, Allan Friberg (C) 1977-88, Evald Andersson (C) 1989-2002, Börje Gustavsson (KD) 2003-2005, Bengt Dahlqvist (M) 2006-2010, Berry Lilja (S) 2011-2014, Allan Ragnarsson (M) 2015-2016.

LÄMNA ETT SVAR