Jönköpings kommun söker en IT- arkitekt

0

Jönköpings kommun har ett ledigt jobb som IT- arkitekt.

Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 130 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 11 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.

Jönköpings kommun söker en IT- arkitekt

IT-avdelningen inom Jönköpings kommun är en del av stadskontoret som är en strategisk ledningsresurs för hela kommunen. Avdelningen har genomfört en stor organisatorisk förändring i syfte att på ett professionellt sätt möta verksamhetens behov av samhällsviktiga IT-tjänster. Det handlar om IT-drift, telefoni, teknikutveckling och en stark tillväxt av mobila enheter som ska kunna kommunicera med vår centrala miljö. IT-avdelningen är i en utmanande fas som ställer stora krav på digitala förändringar i hela kommunen. En annan stor utmaning vi står inför är de ökade behoven av integrationer och federationer. Nu söker vi en IT-arkitekt som ska ha en central roll i utvecklingen och medverka till att tillsammans med våra 75 andra medarbetare kan leverera hög kvalité till våra kunder.

Arbetsuppgifter

Som IT-arkitekt kommer du att bidra till att IT-arkitekturen i Jönköpings kommun är effektiv avseende kvalitét, funktionalitet och kostnad och som samtidigt är tillräckligt flexibel för att kunna möta förändringar i verksamhet och omvärld. Du får ansvaret för att Jönköpings kommun drar nytta av sin IT-plattform och att vi har en strategi för framtida funktioner och investeringar. Du kommer löpande att ta fram tekniska lösningar tillsammans med övriga enheter inom IT-avdelningen, i exempelvis projekt och upphandlingar, som matchar organisationens behov. I tjänsten är det viktigt med hög servicekänsla och hög kundorientering. Du kommer ha regelbunden kontakt med andra förvaltningar, kundteam och projekt.

Utöver detta kommer du bland annat utföra omvärldsbevakning och stödja IT-avdelningen i arkitekturfrågor. Du kommer som IT-arkitekt ha en nyckelroll på Jönköpings kommuns IT-avdelning.

Kompetenskrav

Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande förvärvad kunskap. Arbetslivserfarenhet inom IT-arkitektur är önskvärt. Vi ser gärna att du har en vidareutbildning inom IT-arkitekturområdet liknande Dataföreningens certifieringsprogam för arkitekter.

Du har erfarenhet från stora och komplexa IT-miljöer och har en bred kunskap om IT och dess möjligheter att utveckla och stödja verksamheterna. Du kan ta fram tydliga lösningsförslag och har en förmåga att se saker från ett helhetsperspektiv och lätt för att se samband. Du bör ha en god förmåga att dokumentera och konkretisera ditt arbete så att det blir tillgängligt för verksamheten. Du arbetar proaktivt och har stort kundfokus.

Du behöver ha god förmåga att kommunicera på olika nivåer; förenklat och övergripande eller på en mer detaljerad nivå när det behövs. Du är pedagogisk och lyhörd och kan leverera inom utsatt tid och kostnad. Du har social kompetens och jobbar bra både enskilt och i grupp. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i nära samarbete med många samhällsviktiga funktioner. På vår avdelning arbetar vi med att utveckla en god arbetsstruktur och ett starkt team.

I denna rekrytering samarbetar Jönköpings kommun med Flodin IT.

Flodin IT är ett företag som jobbar med rekrytering och uthyrning inom IT. Företaget är ett bolag inom Flodin. Vi som arbetar på företaget har ett brett nätverk och lång erfarenhet från IT-branschen. Vår vision är att alltid sätta kandidatens karriär i fokus, vi ser oss som agenter och karriärrådgivare. Vi jobbar oberoende mot alla IT-bolagen och alla företag med egna IT-avdelningar. Läs mer om oss på www.flodinit.se

För mer information om denna tjänst kontakta:

Lasse Nilsson 073–3 25 52 06 eller via epost lasse@flodinit.se

Vi arbetar med löpande urval.

Välkommen med din ansökan och läs mer!

LÄMNA ETT SVAR