TV: WIK-förlust med 2–3

0

Waggeryds IK inledde kvalspelet  till division 3 med 2–3 (1–1) mot Glömminge.

Tre insläppta mål på hemmaplan duger inte för WIK. Visst är man ett oerhört offensivt spelande lag men man blir straffade alldeles för enkelt bakåt. Framåt är det dock ganska bra även om det inte var riktigt lika många heta lägen som vanligt. WIK fick många av sina hetaste målchanser tack vare snabba löpningar av Sebastian Andersson och Robert Glavas. Sebbe var som vanligt oerhört bra och man förvånas aldrig över Roberts snabbhet och målfarlighet.

Edwin Forsman är en annan kämpe som match efter match ger precis allt.

I övrigt plus till målvakten Micke Pettersson. Annars kändes det som att antingen var motståndet för bra eller så var formen inte på topp.

Glömminge hade bollsäkra killar plus en tremålsskytt i Fredrik Qvist.

2–3? kanske rättvist men det kunde lika gärna ha gått åt andra hållet. WIK ville väldigt mycket men det blev ofta alldeles för stressigt för att få de rena mållägena.

På övertid fick Anton Åkerhag sin andra varning med utvisning som följd. Därmed missar backstrategen nästa match vilket är ett avbräck.

Det var målrikt även i den andra matchen i kvalserien: IFK Karlshamn – Ängö BK 4–2. De två segerlagen möts i nästa omgång och WIK får nog hoppas att Karlshamn vinner samtidigt som man själv besegrar Ängö klart. Dä finns chansen för WIK att vinna serien, men oddsen känns inte så bra efter en nollpoängare på hemmaplan.

1–0 Robert Glavas (9)
1–1 Filip Quist (17)
1–2 Filip Quist (56)
2–2 Robert Glavas (70)
2–3 Filip Quist (72)

 

LÄMNA ETT SVAR