WIK tappade 2–0 till 2–2

0

Waggeryds IK tappade ledning 2–0 till 2–2 borta mot Ängö i kvalet till division 3. Därmed står det klart att WIK i bästa fall kan bli grupptvåa.

WIK hade medvind i första halvek. Det blåste ganska frisk på Fredrikskans i Kalmar men i andra blev det i stället motvind.

Det var också medvind i spelet för WIK till en början. Man tog tidigt tag i spelet och inom loppet av 2–3 minuter kom både 1–0 och 2–0.

Efter20 minuter hade WIK en hörna som slogs av Joel Storck Robert Glavas som nickade vidare till Filip Lipovac ”Fille” fick fin träff på volley till ledning.

Robert Glavas

Ett par minuter senare slog Willian Andersson en fin djupledsboll till Robert Glavas som i friläge förpassade förbi utrusande målvakt in till 2–0.

– Vi fortsatte att spela bra men så gjorde vi ett stort misstag efter 42 minuter och det blev reducering, berättar WIK-tränaren Torbjörn Isaksson.

Fem minuter in på andra halvlek fick hemmalaget straff som man förvaltade till 2–2.

Kalmarlaget Ängö hade medvind på alla sätt och det var flera gånger nära 3–2 men Mikael Pettersson i målet höll WIK kvar i matchen.

2–2 stod sig macken ut och man kan säga att det blev två förlorare. Båd algen är nu borta från chans till serieseger. Det återstår en match för lagen men den gäller bara äran.

Utöver målvakten får Filip Lipovac extra beröm i ett WIK som har en poäng efter två av tre kvalmatcher.