Knapp DM-förlust för IFK

0
IFK Värnamo F17 vid final mot Växjö DFF. Privatbild

IFK Värnamo F99 förlorade med 1–2 mot Växjö DFF i DM-finalen på Finnvedsvallen.

IFK öppnade bäst och var nära ledning men efter tio minuter tog Växjö överraskande ledningen. Iliriana Vllasalija kvitterade efter 22 minuter men efter 38 tog Växjö åter ledningen.

– En mycket bra match men vi skulle ha vunnit då vi dominerade. Jag tror det var 15–5 i målchanser för oss, säger IFK-ledaren Andreas Heiel.

IFK-tjejerna spelade fin fotboll och det enda som inte var bra var effektiviteten framför gästernas målvakt.

I andr halvlek tryckte IFK på och sista minuterna var det närmst spel mot ett mål. Gästernas lyckades dock hålla undan i denna DM-final och är därmed Smålandsmästare.

Mona Chahrour fick pris som matchens lirare. Andra som märktes lite extra var Iliriana Vllasalija, Amanda Heiel och Kajsa Bengtsson.