Hook tog inte chansen

0

Säsongens sämsta match när man som bäst behövde vinna. Så kan man sammanfatta Hooks IF kvalspel mot division. Pisk med hela 1–6 (1–4) i kvalepilogen borta på Vapenvallen mot Husqvarna IF. Serieledningen flög förstås sin kos och vinnare av kvalgruppen blev nu värnamolaget FC Dardania.

– Bara att konstatera att det gick som det gjorde, säger tränare Björn Erinder.

Något som blev till stor del matchavgörande var att Hook kom underläge med 0–2 efter tolv minuter. Bägge målen gjorda på straffsparkar. Och att det sedan rann iväg till 1–4 som paussiffror gjorde inte saken bättre.

– Vi gjorde bättre ifrån oss efter paus. Men försprånget var för stort kändes det som att kunna plocka in.

Annars har Hook gjort sin bästa säsong på tiotalet år. Och året säsong har det varit svårt att ta sig uppåt i seriesystemet efter de serieomläggningar det beslutats om. Det har inte räckt att vara seriesegrare…

– Tråkigt att det skulle bli en sådan här avslutning. Det känns bara tungt just nu. Men vi får analysera sammanfatta och ta nya tag till nästa säsong.

Text: Erik Sjöberg
Foto: Jennie Bergdahl

LÄMNA ETT SVAR