IFK förlorade – nu blir det kniven på strupen

0

IFK Värnamo förlorade med matchens enda mål mot Assyriska i Södertälje. Därmed får IFK spela med kniven på strupen i den sista matchen hemma mot Varberg. Skulle Syrianska vinna sin match mot GAIS krävs det troligen en poäng för IFK för att undvika kvalspel för att säkra kontraktet med Superettan 2017.

Assyriska tog sin chans i bottenstriden och var spelmsäsigt sett bättre än IFK. I första halvlek hade Värnamolaget inte mycket framåt. I andra halvlek blev det lite bättre tack vare att Johan Svahn spelade fram sig till ett par bra målchanser. Adam Chennoufi hade också ett bra läge till mål.

0–0 stod det fram till 66:e minuten då martin Claesson var för tuff i straffområdet och Assyriska fick straff. Den förvaltade Mattias Genc.

– Dystert och krampaktigt i första halvlek – bättre i andra, noterar IFK-tränaren Jörgen Petersson.

Han hade svårt att se stora ljusglimtar men tror ändå att IFK ska klara kontraktet genom poäng i den sista matchen.

– Vi ska gå igenom dagens match i morgon och sedan förbereda oss för matchen mot Varberg, säger Jörgen.

Det kan bli en riktig rysare.
IFK har just nu 32 poäng på rätt sida strecket och målskillnaden 30–40.

Jagande Syrianska har 29 poäng och målskillnaden 25–37.

Förlorar IFK med ett mål och Syrianska bara vinner med ett så klarar sig IFK tack vare fler gjorda mål. Vinner Syrianska med två mål eller mer så är det bara en sak som gäller för IFK: Minst oavgjort mot Varberg för att undvika kvalspela för att hänga kvar i Superettan.

– Vi vet förutsättningarna, hur tabellen ser ut, säger IFK-tränaren som liksom alla andra kring IFK skulle se fram emot kvalspel med vånda.

IFK har inte direkt rosat marknaden i höst och att gå till kvalspel mot ett lag från ettan som mest bara vunnit är inte en bra förutsättning.