”Beklämmande se hur vaggerydsborna parkerar”

5

Sverigedemokraterna fick som väntat inte gehör för förslaget att höja avgiften för felparkering på handikapplatser. Tiden anses helt enkelt inte mogen för en drastisk höjning med 50 procent av p-boten, från 600 till 900 kronor.
Det blir alltså inte extra dyrt att felparkera på handikapplatser. Åtminstone inte ännu.
Det hjälpte inte att Jan Sjögren (SD) sannerligen inte skrädde orden när han talade för sitt förslag:
– Där jag bor kan jag varje dag se hur vaggerydsborna gör, jag kan bara säga att det är ytterst beklämmande att se detta. Minst 90 procent av dem som parkerar på handikapplatserna är fullt friska människor.
Tekniska utskottets ordförande Per-Olof Toftgård förklarade varför: Tiden är helt enkelt inte mogen för att slå till hårt mot detta ofog eftersom beslutet om parkeringsövervakning fattades så sent som 1 juli.
– Vi har tagit beslut om att under ett år testa kontroll av parkeringen. När vi har följt upp detta kan vi diskutera igenom frågan, konstaterade han.
– Förklaringen är framför allt att det har dragit ut på tiden för de personligt utsedda kontrollanterna att komma igång med arbetet.
Han pekade också på att tekniska kontorets personal inte har sett detta problem som så allvarligt och ofta förekommande som Sjögren. Istället har man fokuserat på parkeringen framför ICA-entrén.
Kommunfullmäktige gjorde som kommunstyrelsen, man valde att avslå motionen. (SD)-gruppen reserverade sig mot beslutet.

5 KOMMENTARER

  1. Lite lärdom hur man parkerar vore på sin plats. Folk parkerar både på korsen och tvärsen framför Ica och vid Preem. Kunde man köra ända fram till kassan så gjorde man nog det.

LÄMNA ETT SVAR