Blir detta årets hembygdsbok i landet?

0

 

I somras presenterade Waggeryds Museiförening första delen i det stora tvåboksprojektet om Vaggeryds historia. Denna bok kommer nu att tävla om titeln Årets hembygdsbok i landet.
En jury  från Sveriges Hembygdsförbund utser vinnaren som presenteras vid bokmässan i Göteborg nästa år. Återstår att se om museiföreningens ordförande Lars Erik Joakimson och chefsskribenten Lars-Evert Eskilsson får göra resan dit som pristagare. Varför inte?
Men det viktigaste är förstås att museiföreningen får tillbaka de pengar man satsat på detta projekt. Helst ska det bli en rejäl slant över.
– Vi har till dags dato sålt 580 böcker av upplagan på 800, berättar Joakimson.
– Det betyder att det här bokprojektet är i hamn och att varje bok vi nu säljer fram till jul är en ren inkomst för föreningen.
Med tanke på att julruschen står för dörren lär det inte bli några större problem att stärka museiföreningens kassa rejält.
Just nu skriver Lars-Evert Eskilsson som bäst på den andra delen i detta stora bokprojekt.

Då kommer bland annat den västra delen av Storgatan att avhandlas. Denna del av Storgatan var temat för den allra första stadsvandringen som hölls i Magnisa stuga för mer än tio år sedan. Sedan dess har massor av ny kunskap om denna del av Vaggeryd inhämtats. Det grundmaterial som används är nämligen i hög grad levande och växer kontinuerligt i omfång

– Den andra delen av från Waggeryd till Vaggeryd omfattar också Östergatan, Jönköpingsvägen, Götaforsvägen och Frideborgsvägen. Eventuellt kommer vi att förlänga kapitlet om Götaforsvägen till att omfatta hela sträckan från Folkets Hus ned till Riksettan, berättar Lars Erik Joakimson.

Därmed sluts triangeln Väster kiosk, Ålandsö, Hjortabron, Väster kiosk som omslöt hela det gamla Vaggeryd. Det vore en lämplig summering  av hela detta projekt.
Precis klar

 

LÄMNA ETT SVAR