Butikschefen blev avskedad

2
Hemköp i Värnamo söker nu ny chef efter att nuvarande chefen tvingats sluta. Foto: Hemköp
Hemköp i Värnamo söker nu ny chef efter att nuvarande chefen tvingats sluta. Foto: Hemköp

Hemköp i Värnamo söker ny chef. Anledningen är att nuvarande chef, Jan Hagfors vid ett styrelsemöte i slutet på oktober med Hemköp centralt ombads att omedelbart säga upp sig.

Styrelsen för Hemköp centralt vill inte kommentera orsaken att Hagfors nu slutar.
– Vid styrelsemötet kom Hagfors och styrelsen överens om att gå skilda vägar, säger Claes Salomonsson som är presschef för Hemköp kedjan
Den officiella versionen är att styrelsen och butikschefen beslutade att gå skilda vägar. Men enligt vad Värnamo.nu erfar så handlade det om att nuvarande chefen, Jan Hagfors fick sparken.
Orsaken ska bland annat varit att ledningen för Hemköp fått flera signaler från personalen om oegentligheter i hanterandet av butiken.
Personalen på Hemköp i Värnamo informerades om händelsen vid ett personalmöte den 31 oktober.
– Just nu pågår en skyndsam rekrytering av en ny butikschef.
– Detta kommer inte att påverka butiken, vi kommer att ha kvar butiken i Värnamo, säger presschefen Claes Salomonsson.
Jan Hagfors har bara varit butikschef i fyra månader.
Butiken i Värnamo ägs till cirka 90 procent av Hemköp centralt. De sista tio procenten  är det tänkt att den nya butikschefen ska äga. På sikt är sedan tanken att nya ägaren ska ta över hela ägandet.
Tidigare var Henrik Svensson från Värnamo butikschef. Han var uppskattad av både kunder och personal. Därför blev förvåningen stor när han inte fick förtroendet att ta över som ny butikschef.
– När vi rekryterade sist så visade det sig att Jan Hagfors hade en bättre profil och därför blev han den nya butikschefen.
Han lämnar samtidigt en liten lucka öppen för den förre butikschefen.
– Ja, det är en öppen rekrytering som ska ske snabbt. Så vill han söka så kan han göra det.
Många blev förvånade när Hemköps tidigare chef inte fick ta över butiken. – Han kan söka nu om han vill, säger man från Hemköp. Arkivfoto: Peter Magnusson
Många blev förvånade när Hemköps tidigare chef inte fick ta över butiken. – Han kan söka nu om han vill, säger man från Hemköp.
Arkivfoto: Peter Magnusson

2 KOMMENTARER

  1. Hoppas att den/de som skötte rekryteringen av tidigare chefen inte får förnyat förtroende att utse ytterligare en ny butikschef.

LÄMNA ETT SVAR