Tuva tog brons i Mälarcupen

0

I helgen har det varit Mälarcupen med 780 invägda brottare från flertalet nationer.  Bäst insatsen från Värnamo Brottarklubb svarade Tuva Bäck med en bronsmedalj i F/y 42kg.

Tuva Bäck
Tuva Bäck

Tuvas första match slutade med förlust mot blivande segraren. Sedan vann hon sin andra match på ett övertygande sätt. Hon fick brottas om silvermedaljen och det blev en riktig rysare. Tuva låg under med 6–10 när det var några sekunder kvar men lyckades kasta sin motståndare med ett snyggt fyrpoängskast men tyvärr räckte det inte ändå på grund av att  motståndaren hade tagit några fler tvåor än Tuva.

Elias Kenneryd Senior 98kg inledde mot en kille han aldrig slagit tidigare, men med taktisk brottning och kyla vann Elias rättvist. Sedan mötte han junior-VM-trean från USA och en kille ifrån Vitryssland men de blev övermäktiga för Elias. Han slutade på en femteplats vilket är väldigt bra med tanke på att han hade fått brottas i ungdomsklassen om han velat detta istället för senior.

Isak johansson och Ante Karlsson brottades i knatte 32 kg. Båda killarna inledde med varsin snöplig förlust där de hade ledningen. I deras andra match vann båda på fallvinst med snygga kast, men det roliga tog slut i tredje matchen mot lite bättre killar.

LÄMNA ETT SVAR