Skulle titta på flygplan – greps av militärpolis

0
När militärpolisen grep de två berusade herrarna inne på Hagshult flygtfält så kunde polisen inte genomföra ett förhör med männen. Båda var nämligen för berusade. Nu har det framkommit vilka ursäkter duon hade.

Som Värnamo.nu skrev om redan den 5 september  så kunde militärpolis gripa två berusade personer inne på flygbasområdet. Det var ett illa valt tillfälle för de båda att försöka ta sig in där. En stor militärövning pågick och cirka 500 soldater fanns i området. Med hjälp av värmekameror så kunde militärpolisen snabbt lokalisera de båda männen. I förhör som polisen genomfört i efterhand med de båda männen så uppgav de båda att de var där för att Harrys var stängt. Senare så kom det uppgifter från de båda att de var där för att söka efter skadeskjutet vildsvin. I den sista versionen som polisen fått ta del av så framkom de att att de båda tagit sig in på området för att titta på flygplan. Dock, poängterar de, så hade de inte sett några skyltar om att det var förbjudet att vistas i området.

LÄMNA ETT SVAR