Kommun vässar sin juridiska kompetens

0

Flera händelser de senaste åren har pekat på behovet av tillgång till bättre juridisk kompetens inom Vaggeryds kommuns administration. Nu ska den bristen åtgärdas.
Tanken är att kommunfullmäktige på måndag ska besluta att Vaggeryd ska ingå i ett gemensamt aktiebolag för ”juridisk verksamhet” tillsammans med Jönköping, Aneby, Habo och Mullsjö kommuner.
De ledande politikerna stödjer den här satsningen som beräknas kosta Vaggeryds kommun något över 200 000 kronor nästa år. Sju jurister kommer att vara verksamma i bolaget som får sitt säte i Jönköping och utgå från den verksamhet som redan finns där. Bolagets jurister ska lotsa kommunerna förbi olika hinder inom exempelvis bolags- och fastighetsfrågor, äldrevård, LSS, skola, avfallssamarbete, miljöproblematik och vad det nu kan vara.
– Kompetens är färskvara eftersom det händer så mycket i samhället i dag, säger kommunalrådet Gert Jonsson (M).
– Det här känns jättebra. Nu får vi tillgång till juridisk kunskap som vi tidigare inte haft. Juridiken blir allt viktigare inom allt fler områden. Det här bolaget hjälper oss att höja Vaggeryds kommun kompetensmässigt, säger oppositionsrådet Kenth Williamsson (S).

LÄMNA ETT SVAR