Barns trygghet i centrum för nytt företag

0
Säkerhet är något som är viktigt för alla. Inte minst när det gäller barn och äldre. Detta är något som fick Emma Bard att tänka till. Efter tio år som bosatt i Hongkong flyttade Emma tillbaka till Skillingaryd. Nu tillsammans med maken Tom och med sonen Morris.

– Tanken på säkerhet kommer från min mormor.

– Min mormor som är ganska snurrig.

– Hon tappar lätt bort sig, kan knappt använda mobilen, eller så är den oladdad, säger Emma med ett skratt.

Efter att ha inventerat olika trygghetslarm så kom hon fram till slutsatsen att det borde gå att sälja ett bättre trygghetslarm.
Ett trygghetslarm som går att använda både inomhus och ute.
Efter sommaren startade hon ett företag.
Under hela hösten har sedan förberedelserna pågått.
Resultatet har blivit att hon nu kommer lansera flera olika produkter. Först ut blev inte trygghetslarmet, utan en klocka.
Klockan är tänkt att användas av barn.
– Det är en väldigt enkel klocka till barn, som gör att förälder kan se exakt på skärmen var barnet befinner sig.
– Sedan finns det bara två knappar på klockan, en till mamma och en till pappa. När barnet trycker på knappen så larmas föräldrarna och man kan då ringa upp barnets klocka. Barnen kan sedan prata i klockan, ungefär som med en vanlig telefon.
Emma kommer nu i december att börja lansera klockan under sitt företagsnamn, Emma & Morris Sverige AB.
En extern leverantör av modell större företag, har också nappat på idén och klockan kommer att lanseras i samarbete med Telia. En mycket viktig kugge i verksamheten är Mikael Johansson. Han har den exklusiva titeln Partner Account Manager och det är han som har hjälpt Emma att utveckla en unik internetplattform och en app som kan användas både från mobilen och från en dator. Plattformen ska vara extremt enkel att använda och visa exakta positionen var klockan befinner sig.
– I klockan finns både Wifi och GPS, det gör att klockan kommer att fungera både inne och utomhus, berättar Mikael Johansson.
Klockan kommer nu att börjas säljas via företagets hemsida. Själva köpet kommer att bli ett abonnemang i samarbete med Telia.
När det gäller den andra produkten, trygghetslarmet så återstår det ännu en del detaljer innan den kommer ut på marknaden.
– Vi måste vara helt säkra på att den fungerar perfekt innan vi börjar sälja den.
– Det blir förmodligen i januari, berättar Mikael Johansson.

LÄMNA ETT SVAR