Inspirerande samtal i Magnisa stuga

0
Kjell Ljunggren och Sven-Gunnar Sundqvist samtalar om det gamla Götafors.
Kjell Ljunggren och Sven-Gunnar Sundqvist samtalar om det gamla Götafors.

I samband med gårdagens julskyltning arrangerade Waggeryds Museiförening som sed är ”Jul i stugan” i Magnisa stuga.
Där serverades kaffe och lussebullar som fick en strykande åtgång. För underhållningen svarade elever från kulturskolan som genomförde ett timslångt program där julens sånger stod som bärande tema.
– Det blev en välbesökt eftermiddag. Vi hade under hela tiden en god genomströmning av besökare, berättade museiföreningens ordförande Lars Erik Joakimson.
– Det är också roligt att vi i museiföreningen kan bidra till att erbjuda kommunens Lucia och tärnor omklädningsmöjligheter. Dessutom utgår luciatåget från Magnisa stuga.
Stugan utgör dagar som dessa en mötesplats där man inspireras till stimulerande samtal. Som när Kjell Ljunggren och Sven-Gunnar Sundqvist med nya Waggerydsboken som utgångspunkt och stora detaljkunskaper diskuterade Götafors och den gamla sulfatfabrikens historia, ett samtal som borde ha dokumenterats på något sätt.
Många av besökarna som tittade in passade på att köpa julklappsböcker och då inte enbart museiföreningens bok ”Från Waggeryd till Vaggeryd”. Till dags dato har man sålt 640 böcker av årets stora boksatsning från museiföreningen. Det betyder att 160 böcker återstår att sprida till läsekretsen.

LÄMNA ETT SVAR