Liten hyreshöjning hos Finnvedsbostäder nästa år

0

Hyreshöjningen hos Finnvedsbostäder blir minimal nästa år. Bostadsbolaget startade förhandlingarna med att kräva en hyreshöjning på 1,85 procent. Hyresgästföreningen å sin  sida började förhandlingarna med att kräva en låg höjning på 0,35 procent.

När förhandlingarna mellan de båda parterna nu är avslutade så har de båda parterna kommit överens om en höjning på 0,62 procent. En kompromiss som gynnar hyresgästerna. För boende i en normaltrea i Värnamo motsvarar höjningen strax under 40 kronor per månad. Höjningen träder i kraft från 1 januari och gäller ett år.

– Vi är nöjda med att ha landat årets förhandling i god tid så våra hyresgäster slipper retroaktiva höjningar. Det är rimligt att våra hyresgäster får ta del av dagens låga ränteläge genom en återhållsam höjning.  Hyresrätten är en prisvärd och attraktiv boendeform i Värnamo kommun som vi kommer fortsätta att utveckla, säger Mikael Nordholm, vd på Finnvedsbostäder.

LÄMNA ETT SVAR