Det dröjer innan Lagan blir synlig

1

Det dröjer innan arbetet med att synliggöra Lagan på dess väg genom Vaggeryds kommun. Det står klart efter tekniska utskottets sista sammanträde för året.

Ledamöterna hade då en omfattande genomgång av projektet och dess genomförande med personal från länsstyrelsen.

– Kommunen har ju uttalat sig positivt om projektet som ursprungligen är ett medborgarförslag. Men i praktiken kommer inte arbetet att kunna inledas förrän om ett år, säger tekniska utskottets ordförande Per Olof Toftgård (C).
Han beskriver fråga som har vuxit under seans gång och vars genomförande även är intimt förknippat med renoveringen av Fågelforsdammen. Personal från länsstyrelsen har utfört ett grannlaga arbete med analys av hela den milslånga flodsträckan.  Det arbetet har resulterat i ett förslag till åtgärdspaket som täcker hela området från Fågelforsdammens norra del förbi Vaggeryd.
– Ja, detta har blivit mycket stöter än vi hed tänkt oss från början. Nu ska det ju också samordnas med LONA-projektet  kring leden utmed dammens västra sida, tillägger Toftgård.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR